PRU | e-Parlimen

      Memandangkan Pilihanraya akan diadakan bila-bila masa aje lagi, apa kata kita register Parlimen kita kat e-Parlimen yang wujud di alam maya. Tak pasti apa tujuan asal e-Parlimen ini di wujudkan sebab tak de penerangan diberikan tapi kalau nak memasukkan kawasan Parlimen anda dalam senarai e-Parlimen, isi je la ruangan yang diberikan.
      Caranya senang je, pergi ke laman e-Parlimen (klik sini) dan isikan kotak yang diperlukan seperti negeri dan kawasan parlimen anda. Nak letak parlimen orang lain pun tak pe. Lepas tu kena sahkan parlimen anda dengan meng'klik' link yang dihantar kepada email anda untuk memastikan satu pendaftaran hanya untuk satu email sahaja. Kalau nak register parlimen anda banyak kali, kenalah guna email berlainan.
      Setakat email ini ditulis, hanya 13 parlimen sahaja telah dinaikkan ke dalam list e-Parlimen iaitu Alor Setar, Ampang, Gombak, Hulu Langat, Kota Bahru, Kuala Langat, Kuala Pilah, Lembah Pantai, Putrajaya, Sepang, Serdang, Shah Alam dan Serdang. Manakala 131 masih menunggu undian untuk naik ke dalam list e-Parlimen yang didahului oleh Parlimen Larut.
      Kalau di'klik' pada senarai nama Parlimen yang terpapar di sebelah kanan, data berkenaan perlimen tersebut akan dipaparkan. Contohnya seperti di bawah apabila diklik pada kawasan parlimen (Kuala Terengganu & Larut).

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails