Hantar URL Ke Enjin Carian

Kadangkala blog yang kita ada tidak tersenarai apabila dicari menggunakan enjin carian seperti 'Google', 'Yahoo' atau 'Bing'. Mungkin blog kita telah ada dalam senarai carian tetapi jauh ke bawah memandangkan berjuta-juta lemon blog / website yang ada dalam senarai. Mungkin juga blog kita masih belum ada dalam senarai. Oleh itu, RIS-IT ingin memberitahu cara-cara untuk menghantar URL blog korang manalah tahu blog korang masih belum termasuk dalam senarai carian.
Hanya menyenaraikan 3 enjin carian utama  untuk korang iaitu 'Google', 'Yahoo' dan 'Bing' dan kalau nak submit ke enjin carian lain boleh dilakukan carian melalui enjin carian juga.
Klik gambar di bawah untuk hantar URL;
Klik Gambar Untuk Hantar Ke Google

Klik Gambar Untuk Hantar Ke Yahoo

Klik Gambar Untuk Hantar Ke Bing

Hanya masukkan URL blog korang dan jika ada perkataan @ captcha ditunjukkan, taipkan aje. Lepas tu submit. Dan blog korang kini boleh dicari oleh penduduk seantero dunia.

Nota : Kalau korang dah submit blog korang, sila tinggalkan URL blog korang di bahagian 'Komen Di Sini' dan Insya Allah, aku akan cari blog korang guna ketiga-tiga enjin carian tersebut.

6 ulasan:

Ibnu Jasmie berkata...

macam mane tu?

ris-famili.blogspot.com berkata...

Klik je gambar dan akan terus di bawa ke website berkaitan. Kemudian isi maklumat yg perlu dan hantar.

HEMA berkata...

yahoo tu tak dpt klik la. apa2 pun trima kasih bkongsi tips ini

RIS YA berkata...

Hema : Rasanya bing dan Yahoo sekarang ni dah bergabung. Sbb tu dah tak de utk yahoo.

norin berkata...

Dah buat

RIS YA berkata...

Norin : Bagus. Mesti sekarang dah banyak yang datang berkunjung sbb dah senang di search.

Related Posts with Thumbnails