Buat Logo Secara Online

Jika anda mempunyai logo tersendiri tak kisahlah samada untuk satu blog atau suka-suka je, bolehlah mencuba membuat secara online. Guna je perisian 'Online Logo Maker' atau 'Supa Logo'. Sekadar dua je yg sempat di cuba dan rasanya beribu-ribu lemon lagi di website. Menarik juga.

Online Logo Maker
URL : http://www.onlinelogomaker.com/
Di bawah ini contoh yang telah saya cuba dalam masa tak sampai 2 minit. Kalau lama lagi mesti bertambah cun. Kotak yang bertulis Online Logo Maker tu saja je letak, logo yang direka kat bawah perkataan tu.

Supa Logo
URL : http://supalogo.com/
Kat bawah ni pula contoh menggunakan 'Supa Logo'. Tak sampai 2 minit gak. Tapi yang ni hanya boleh letak tulisan je, tak seperti Online Logo Maker' yg boleh letak gambar. Kalau nak pilih bentuk dan warna tulisan, klik pada bahagian 'options'.

2 ulasan:

♕ Mr.IX ♂ berkata...

nak try wat logo jap...nice sharing

ris-famili.blogspot.com berkata...

Oppssss... pakar nak cuba perisian basic ni. Tak berbaloi.
Rasanya sapa dah mahir guna photoshop @ perisian seumpamanya tak perlu guna ni. Tapi sekadar nak tahu dan cuba, apa salahnya.

Related Posts with Thumbnails